Vi äter mer kosttillskott av extra vitaminer och mineraler idag än för fyra år sedan. Det visar en undersökning av Konsumentföreningen Stockholms (KfS).
I undersökningen uppger de flesta att anledningen till att de tar kosttillskott är att de inte känner att de får i sig tillräckligt via maten.
Detta trots att även hälsosamma livsmedel har ökat i försäljning sedan 2010. Enligt Konsumentföreningen Stockholms (KfS) undersökning så ser ökningen av olika livsmedel ut såhär:
- Naturella nötter ökat med 29 procent
- Frysta bär har ökat 44 procent
- Pumpakärnor har ökat med 113 procent
- Frysta och färska vegetariska produkter har ökat med 37 procent
- Torkade linser har ökat med 38 procent
- Keso och kvarg har ökat med 137 procent
- Ägg har ökat med 19 procent
- Hälso- och sportbars har ökat med 395 procent
Här kan du läsa Konsumentföreningen Stockholms rapport ”Mat, piller och pulver på menyn” i sin helhet.
Behöver du kosttillskott?
- Ta reda på om du behöver vitamintillskott
- Ta reda på om du behöver mineraltillskott