Allt fler äter hälsosamt – ändå ökar försäljningen av kosttillskott

Nästan sex av tio personer äter tillskott av vitaminer och mineral idag. En ökning på 24 procent sedan 2010. Detta trots att även försäljningen av hälsosamma livsmedel ökat.


Allt fler äter hälsosamtVi äter mer kosttillskott av extra vitaminer och mineraler idag än för fyra år sedan. Det visar en undersökning av Konsument­föreningen Stockholms (KfS).

I undersökningen uppger de flesta att anledningen till att de tar kosttillskott är att de inte känner att de får i sig tillräckligt via maten.

Detta trots att även hälsosamma livsmedel har ökat i försäljning sedan 2010. Enligt Konsument­föreningen Stockholms (KfS) undersökning så ser ökningen av olika livsmedel ut såhär:

  • Naturella nötter ökat med 29 procent
  • Frysta bär har ökat 44 procent
  • Pumpakärnor har ökat med 113 procent
  • Frysta och färska vegetariska produkter har ökat med 37 procent
  • Torkade linser har ökat med 38 procent
  • Keso och kvarg har ökat med 137 procent
  • Ägg har ökat med 19 procent
  • Hälso- och sportbars har ökat med 395 procent

Här kan du läsa Konsumentföreningen Stockholms rapport ”Mat, piller och pulver på menyn” i sin helhet.

Behöver du kosttillskott?